marți, 4 decembrie 2007

Fandacsiii

M-am tot gandit cum sa numesc o rubrica isterica!
Am nevoie de o eticheta si am gasit-o tot la Caragiale: Fandacsi!! Dar nu era suficient pluralul ...asa ca am considerat ca niscaiva "i" redau mai bine starea din respectiva zi

Am cautat sa vad exact sensul cuvantului, caci la Caragiale nu ne mai surprinde modul in care a reusit sa compromita definitiv anumite cuvinte ale limbii. (Vezi tu, eu una nu stiam ca IL era filo-rus, dar e singurul mod in care pot explica trecerea in derizoriu a latinescului "amor".... imi este imposibil sa raman seroasa cand imi aud contemporanii folosind acest cuvant)
Dupa cum spuneam, am cautat in Dex online sensul corect al cuvantului in toate formele ce mi-au trecut prin cap! Am scornit si un verb "a fandacsa" .... Nimic!
Nu imi vine sa cred! am dat pe Google...in afara de alti bloggeri nimic!
Inca nu mi-am revenit! Continui si pe alte motoare de cautare... Nimic-nimic!... "fandacsia-i gata"
Cum e posibil? Au nu e asta starea naturala a rumanului modern? Au oare nu ne fandacsam zilnic, prin trafic, in magazine, in fata televizorului..... Au nu avem parte in fiece ora de cate o situatie ce genereza fadacseala cronica???
Cum se poate?? CUM SE POATEEEE!! tocmai Dex online! Ultima speranta a internautilor, a celor care se saluta automat cu asl pls, chiar dac sunt casatoriti de 7 ani....a celor ce isi cauta sosetele in dulap cu ctrl+f ....a celor care daca se ia lumina noaptea inainte de a adormi incep sa urle isteric "blue screen!".... Cum se poooooateeee????
Imi sterg lacrimile de disperare! Ce ma fac???
Ei na! cum ce ma fac? ma'nfish de sensul corect al cuvantului, cum altfel?!, si il foloesc ca eticheta!
De acum inainte cand vezi "fandacsiii" sa stii ca n-am avut o zi buna!
Asadar fandacsia de azi a fost generata de lipsa de "fandacseala- fandacsie- a se fandacsi- fandacsire- fandacsea" din DEX
si trafic...dar asta ramane pe o data viitoare :*

3 comentarii:

Anonim spunea...

deci e de bine daca nu vedem fandacsii des...

CosmICS spunea...

Ba, dupa cum merg treburile..imi e teama ca ne vom fandacsiii definitiv:)
Astept si o semnatura din partea anonimilor

Anonim spunea...

poi e semnata anonima