marți, 15 aprilie 2008

Marea asfaltare


Berceniul se asfaltează
Dar nu ca la tine în cartier, cu bucăţica, ci en-gross, pe toate străduţele, aleile şi trotuarele deodată.
Întâi se “bordurează” -sau “bordureşte”- oriunde se găseşte o margine de ceva: trotuar, spaţiu vrede, stradă, loc joacă (ceea ce este absolut stupid şi periculos) Apoi se asfaltează cu model (aşacu spaţiu în jurul canalelor) şi se lasă aşa preţ de vreo două zile, ca să îţi mai amintească de starea iniţială a drumului. Ulterior se umplu găurile cu alt tip de asfalt…contrast.
Şi se trece la altă stradă/alee/trotuar….
Operaţiunea de desfăşoară practic şase zile din şapte, de mai bine de o luna, cu un sârg pe care eu personal nu îl înţeleg.
Adică nu e ca şi cum ş-a hotărât Preşedintele să se mute în cartier, nu?!?
În ultimii 4 ani nu ş-a mişcat nici un fir de praf de pe caldarâm, nu ş-a astupat nici măcar o alee de furnici, nu a-a pus nici un fir de nisip în locurile de joacă ale copiilor… şi dintr-o data …asta!
Nu mă plâng…. Nu, Doamne freşete! Că oricum eu am de gând să votez pe nenii ăştia de fac “hei-rup”-uri pre-electorale… dar am o dilema:
Cum fac, Sfinte, ăştia toată munca Herculiană*… imposibil de făcut în decurs de 4 ani umani? Pentru că eu nu număr niciodată mai mult de 5-6 persoane la locul faptei. Dintre acestea vreo 3 par a fi şefii, căci stau, fumează şi dau indicaţii. Un altul mânuieşte cu dibăcie un pichamer, intre orele 7 - 10am…şi restul indreaptă bitumul.
Reiau deci, când fac oamenii ăştia, mâna asta de oameni, ăştia din “sindicatul lui Dorel” toată munca asta?
Să fi fost amărâtul ăla de munceşte pe marele şantier Berceni la pescuit şi să fi dat peste peştişorul de aur?! Exclus! Dacă făcea asta era la Miami cu Anna Lesko de gât! Şi atunci?
Dar mai contează? Berceniul se asfaltează!
ps: acum serios, dacă aduci o explicaţie plauzibilă dau o bere! Parol!
pps: sursa foto www.fuggire.it

Un comentariu:

Anonim spunea...

primarul sect 4 are nevoie mare de voturi :)), si cum a lenevit pe banii publici in timpul mandatului, a bagat faza cum ca acum a primit fonduri etc si baga munca de luat ochii la cetateni ca el e harnic nevoie mare :D