marți, 26 ianuarie 2010

Epistola către Antipozi


Dragi australieni,

îmi imaginez că domniile voastre sunteţi fierţi deja în suc propriu de căldură şi vă gândiţi cu nostalgie la zăpada neagră din Bucureşti, când nu găseaţi loc de parcare din cauza mormanelor de ghiată făcute de concitadinii noştrii, şi înjuraţi pe Sf. Ilie că i-a dat prin cap să ordone zăpada într-un oraş plin de gropi.
Ei bine, toate sunt cum le ştiţi, în plus temperaturile au scăzut sub minus 15gr., iar carosabilul este schweitzer încă de la cele 3 zile de zăpada din decembrie.

În ziua în care nu au băgat utilajele de dezăpezit să ştiţi că ne-am gândit cu drag, şi oarecare invidie, la voi. Dar ne-a mai ridicat moralul bătrâna de la 3 care insista să facă piruete pe gheaţa de pe trotuar. Cred că dacă nu ar fi reuşit să înfrunte gravitaţia am fi râs şi acum.
După vreo 4 zile de la căderea zăpezii, Dânsul a decretat că intră cam greu în locul de parcare şi s-a apucat să îl cureţe. Vecinii au profitat de această ocazie că să-l viziteze şi să-l încurajeze pe tot parcursul celor 3 ore de spart ghiată şi aruncat zăpada. Nimeni nu s-a oferit să-l ajute (nu-i băi, că nici el n-a ajutat pe alţii).

În rest, noi suntem cum ne ştiţi, plini de optimsm şi dor de ducă, dar pentru că astăzi este ziua patriei voastre adoptive, lălăim şi noi un Waltzing Matilda!

foto via Ovi

Un comentariu:

color spunea...

De invidiat, si eu ii invidiez la capitolul asta :)
Cat priveste dezapezitul parcarii, sa fie multumit ca nu si-au parcat masina lor in locul lui proaspat curatat - asa cum o cere legea junglifera bucuresteana.